Grupul de Comunicare Strategică, eroare în pandemie. Prof. univ. dr. Bârgăoanu: Unde s-a greșit / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Grupul de Comunicare Strategică a făcut o greșeală. Cei de acolo, atunci când transmit datele despre morții infectați cu coronavirus, raportează vârsta și comorbiditățile.

Câți oameni știu ce înseamnă următoarele informații din bilanțul despre morți:  ICC, DZ, insuficiență mitrală, HTA, Fibrilație atrială, casexie, BRC st.III, ateroscleroză teritoriu coronarian? Acești termeni și alții similari îi găsim în bilanțul deceselor în dreptul persoanelor în vârstă. 

În acest context, nu ar trebui să ne mire că oamenii cu vârste cuprinse între 20 și 50 ani nu se tem de Covid-19. Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, într-un interviu la DC News, a subliniat un lucru important: comunicarea pe timp de criză este complexă și trebuie să vizeze toate publicurile.

Tinerii au reprezentat un public cvasi-absent din demersurile de comunicare strategică. Acum este greu să-i determini să conștientizeze pericolul Covid-19.

”Este o eroare care s-a făcut în această perioadă. Atunci când faci comunicare strategică, trebuie să-ți definești publicurile și să le ai pe toate în vedere. Nu te poți adresa unui anumit grup favorabil pentru că lucrurile evoluează. Acum este foarte greu să apelezi la simțul civic al tinerilor pentru că s-a instalat această chestiune conform căreia este ceva care nu ne privește neapărat. Comunicarea este un demers mult mai complicat, mai ales dacă vorbim despre comunicarea guvernamentală în sensul larg. Comunicarea oficială, pe perioadă de criză, reprezintă un demers mult mai complicat decât comunicarea electorală. În această perioadă, s-au amestecat comunicarea guvernamentală cu cea electorală”, a spus Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu la interviurile DC News.

Iată interviul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel