Grupurile infracționale, lovite unde doare cel mai tare. Stelian Ion: La bani
Autor: Alexandru Ichim pe 26 feb, 20:39 | Justiție

Ministrul Justiției, Stelian Ion, susține că spălarea banilor trebuie să fie o prioritate operațională.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a spus, vineri, că grupurile infracționale trebuie lovite acolo unde le doare mai tare, la bani, și că spălarea banilor trebuie să fie o prioritate operațională, în condițiile în care infractorii trimit bani în țară pentru a fi „spălați”, scrie Mediafax. 

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a participat vineri la bilanțul DIICOT.

„Trebuie să lucrăm la blocarea fluxurilor de bani și apoi la recuperarea prejudiciilor și produsului din infracțiuni, deoarece grupurile infracționale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani. De asemenea, o foarte bună măsură o reprezintă constituirea structurii de combatere a traficului de persoane, un flagel care s-a extins în ultimii ani și care trebuie combătut cu toate mijloacele disponibile”, a spus Stelian Ion.

Prioritate operațională 

 

Acesta a mai susținut că spălarea banilor trebuie să fie o prioritate operațională.

„Abordarea cauzelor de trafic de persoane, dar și de trafic de droguri și criminalitate informatică trebuie să aibă în vedere și componenta de spălare a banilor, fiind o continuare firească a activității unor grupări criminale care obțin venituri din aceste infracțiuni. Spălarea banilor trebuie să fie prioritate operațională, întrucât infractorii români și grupările din care fac parte, care acționează în spațiul european și nu numai, trimit bani în țară pentru a fi ”spălați”. Toți acești bani și bunurile care sunt achiziționate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare și, ulterior, de confiscare”, a mai spus ministrul Justiției.

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri