Guvern de largă coaliție. Gușă: ”Nu vom rezista”. Rolul lui Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvern  Foto: Crișan Andreescu
Guvern Foto: Crișan Andreescu
Cozmin Guşă, consultant politic, a vorbit despre posibilitatea unui Guvern de largă coaliţie în România, dar şi despre rolul preşedintelui Iohannis. 

"Deocamdată, Iohannis este foarte preocupat să guverneze el. În momentul în care ar veni un premier independent şi un viceprim-ministru PSD, cu o coaliţie de genul USL, Iohannis ar pierde total puterea. Nu te poţi juca cu PSD-ul. Iohannis este înspăimântat în faţa lui şi nu poate învârti PSD-ul cum învârte PNL-ul de l-a făcut aproape praf. Maximum ce poate obţine este o continuitate a acestui Guvern, cumva. Să nu se mai depună moţiunea, în scenariul ăsta de guvern minoritar. Vedem ce artificii parlamentare vor fi făcute ca acest guvern minoritar de facto să devină realitate. Singura chestie pe care poate să o facă PSD atunci este îndestularea comunităţilor conduse de PSD, vitregite în ultimul an, fără să intre la guvernare. 

Nu se va putea merge prea mult aşa, poate se va ieşi din iarnă. Va fi jale în timpul iernii, iar în primăvară va fi o mare problemă. Durata de viaţă la volan a lui Klaus Iohannis, pentru că el e acum la volanul guvernării, se termină în primăvară şi va trebui să cedeze. Nu are ce să facă! Va trebui o altă componenţă guvernamentală, mai solidă, mai dură!", a explicat Cozmin Guşă. 

"Guvern de largă coaliţie. PSD nu se va putea deroba"

"E atât de gravă situaţia că PSD nu se va putea deroba de la guvernare. Iohannis va trebui să lase volanul guvernării. Ce face el, ce mai pune deoparte, trebuie să facă în toamna asta. Pentru că apoi va fi la revedere. Repet, vom merge pe modelul nemţesc, care va fi agreat de către toată lumea, cu un guvern de largă coaliţie, cu aceşti doi aliaţi de astăzi, AUR şi USR-PLUS, în opoziţie. Lumea spune că în opoziţie vor creşte, dar cu cine să crească? Cine sunt vectorii de se bat, cine sunt ăia de îşi rup hainele de pe ei? Cine sunt ăia de mare credibilitate? Nu sunt!", a punctat Cozmin Guşă la Deferiţi Mass-Media. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel