Guvern minoritar, susținut de PSD în Parlament? Chirieac: Costurile vor fi GROAZNICE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Guvern minoritar, susținut de PSD în Parlament? Chirieac: Costurile vor fi GROAZNICE / Foto: Facebook PSD
Guvern minoritar, susținut de PSD în Parlament? Chirieac: Costurile vor fi GROAZNICE / Foto: Facebook PSD
Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce ar însemna un Guvern minoritar susținut de PSD.

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că dacă PSD-ul va alege să susțină un Guvern minoritar format din PNL și UDMR, "costurile pentru PSD  vor fi groaznice". O astfel de decizie ar putea afecta imaginea partidului și ar putea duce la scăderea încrederii electoratului în PSD. În plus, în cazul în care PSD îi va oferi premierul Florin Cîțu vot de încredere în Parlament va fi un "alt moment dificil pentru PSD", explică Bogdan Chirieac.

"Sigur, PSD-ul poate alege să sprijine un Guvern minoritar PNL-UDMR, dar costurile pentru PSD cred că vor fi groaznice, groaznice din punctul acesta de vedere, și aici rezultă strategia asta pe care a avut-o Dacian Cioloș, mai puțin Dan Barna, că Dan Barna o mai ”mermelea” cu Ghinea, cu Drulă, cu "Hai, mă, să nu plecăm. Hai că ne-am pus oamenii, hai că e bine.", că nu au demisionat imediat din Guvern. Era scandalul prea mare, cred că și ei s-au mirat de ei cu scandalul cu Stelian Ion, că puteau să îl schimbe pe Stelian Ion și să încerce în continuare să pună procurorii, că un al doilea ministru al Justiției era greu de dat afară.

Bogdan Chirieac: Momentul cel mai dificil este al PSD-ului

Deci aici piatra de încercare sau momentul cel mai dificil este al PSD-ului, decizia PSD. Pe de o parte, că o fi moțiune, n-o fi moțiune, n-o mai votează, gândiți-vă că în jur de 20 octombrie trebuie să vină Cîțu în Parlament pentru vot de încredere. N-ai ce să faci, nu merge, USR-ul presupun că nu va intra în sală ca să nu aibă vorbe de scădere, AUR probabil că va face la fel, dacă strânge Cîțu 234 de voturi, e clar că a votat PSD-ul, că nu avea cine să voteze. Și ăla e un moment dificil pentru PSD, pentru alegători PSD care sunt mulți acum, că sunt foarte mulți nemulțumiți dincolo. Electoratul PSD nu iese în stradă, dar acumulează frustrare și pe bună dreptate la batjocura la care sunt supuși românii în acest regim nu ai cum să nu acumulezi.”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI: PNL, plan SECRET. USR, exclus de la guvernare. Negocieri cu PSD și UDMR - surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel