Guvern Orban | Chirieac: Ce se întâmpla dacă, astăzi, PSD se afla în locul PNL
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Crişan Andreescu
Foto: Crişan Andreescu
Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză, miercuri seară, în contextul în care liberalii poartă zilele acestea negocieri cu partidele parlamentare pentru a obține susținerea pentru votul de învestitură al Guvernului.

„Guvernul acesta (n.r. Guvernul Orban), dacă va trece vreodată, eu încep să am mari dubii, este favorabil PSD și profund nefavorabil românilor. Cu siguranță, în următoarele șase luni, lumea se va lămuri. Sunt partide politice care vor intra la guvernare și vor ieși peste patru, cinci luni, în preajma alegerilor locale. Se vor întâmpla aceste lucruri. E o coaliție de șase partide, plus grupul minorităților, lucru nesustenabil în România.

Dacă, astăzi, PSD se afla în locul PNL, pur și simplu faceți un schimb, PSD distrugea România, pentru că nu poți negocia cu șapte entități la masă. Nu avem încă, în țara noastră, această cultură. Și ar fi crescut PNL la alegerile de anul viitor, ei bine acest lucru se va întâmpla cu PSD, care va trece prin alegerile prezidențiale. Se vor face modificări, mișcări, restructurări, reforme. Se vor reașeza. Dar nu PSD va fi subiectul, ci dezastrul pe care îl va face acest Guvern", a spus analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3, adăugând ulterior: „PNL, singur ca partid, are capacitatea de guvernare și de guvernare bună. Dar, împreună, în acest talmeș-balmeș... În orice situație, PSD va ieși victorios. De altfel, probabil, președintele Iohannis a calculat lucrul acesta, dar nu-l interesează decât mandatul său prezidențial".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel