Guvernul, asumare răspundere pe legea privind transportul intrajudeţean. Orban: Sunt copii care nu se mai duc la școală
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ludovic Orban gov.ro
Ludovic Orban gov.ro
Ludovic Orban a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru modificarea legislației privind transportul intrajudețean.

"Serviciul de transport în interiorul județelor a fost transformat din serviciul public de transport, în serviciu comercial. Înseamnă că, practic, în momentul în care este serviciu comercial, toate călătoriile care sunt efectuate de orice categorie de cetățean se plătesc cu bilet sau poate cu abonament. 

În schimb, în cadrul serviciului public, se subvenționează biletele într-o anumită pondere, în funcție de cum se hotărăște, pentru elevi, pentru pensionari, pentru persoanele cu dizabilități, categoriile vulnerabile, iar ele se decontează din resurse publice. Practic, astăzi sunt copii care nu se mai duc la școală, pentru că nu sunt luați dacă nu plătesc. Sunt unii care nu își permit să plătească contravaloarea unei călătorii dus-întors timp de 20 de zile cât trebuie să se ducă la școală, motiv pentru care nu se mai duc la școală", a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri seara, la B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel