Guvernul, cifre ŞOC: Număr zilnic de cazuri de Covid-19 ar putea EXPLODA în august
Autor: Mihai Ciobanu pe 16 iul, 11:40 | Stiri

Nota de fundamentare a hotărârii privind prelungirea stării de alertă vine cu cifre alarmante. 

În nota de fundamentare a Hotărârii Guvernului privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID - 19, se vorbeşte despre posibilitatea' creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în luna august. 

"Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile", scrie în Nota de fundamentare.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

"Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august", se arată în document.

 

Citeşte întreg documentul, aici. 

Te-ar putea interesa și ....
Stiri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri