Guvernul a adoptat rectificarea bugetară. Cîțu intervine după ședința de Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Citu, ministrul Finanțelor   Foto: Crișan Andreescu
Florin Citu, ministrul Finanțelor Foto: Crișan Andreescu
Guvernul a adoptat rectificarea bugetară. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut declarații după ședința de Guvern.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, cea de-a treia rectificare bugetară din 2020, care majorează deficitul bugetar la 9,1% din Produsul Intern Brut, de la 8,6% din PIB estimat anterior. La rectificarea aprobată luni a fost avută în vedere o contracţie economică de 4,2%.

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată cea de-a treia rectificare pe anul 2020. Prin această rectificare, deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, construit pe o contracţie economică de 4,2% şi un PIB nominal de 1.050 miliarde lei. Deficitul bugetului general consolidat se majorează cu 5 miliarde de lei, din care 4,2 miliarde de lei provin din diminuarea veniturilor bugetului general consolidat şi 0,8 miliarde prin majorarea cheltuielilor bugetului general consolidat', a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Palatul Victoria, într-un briefing de presă după şedinţa Executivului.

Veniturile bugetului general consolidat sunt estimate la valoarea de 337,8 miliarde de lei, respectiv 32,2% din PIB, din care 298,3 miliarde de lei (28,4% din PIB) venituri din economie şi 39,5 miliarde de lei (3,8% din PIB) fonduri externe nerambursabile, notează Agerpres. Cheltuielile sunt estimate la valoarea de 433,8 miliarde de lei, respectiv 41,3% din PIB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel