Urmărește emisiunea live
Guvernul dezminte o informație despre Ciolacu și Cîțu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Guvernul României a venit cu o precizare în ceea ce-i privește pe premierul Florin Cîțu și pe Liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit Guvernului României, prim-ministrul nu are astăzi în program o întâlnire cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu se afla nici pe agenda din aceasta săptămână. Dezmințirea Guvernului vine pe fondul unor zvonuri potrivit cărora premierul României ar urma să se întâlnească cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Vineri, președintele PSD Marcel Ciolacu susținea că a fost sunat de premierul Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire, săptămâna aceasta. Cei doi vor discuta despre Planul Național de Redresare și Reziliență. Anunțul a venit după ce premierul Florin Cîțu a avut discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, într-o vizită la Bruxelles. Ei i-au spus că trebuie să discute, să dezbată acest plan atât cu societatea civilă, cât și cu cei din opoziție.

„Am avut o discuție telefonică cu prim-ministrul să avem săptămâna viitoare o întâlnire, să stabilim principiile și mecanismele cele mai bune pentru abordarea PNRR. (...) Cred că decizia luată la Bruxelles împreună cu comisarii europeni și cu președinta Comisiei a fost ca acest plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Social-democrații au mai multe condiții: vor introducerea unei alocări bugetare pentru autostrada Moldovei, A8, dar și ca alocarea bugetară pentru administrația locală va fi una echilibrată (vezi AICI). 

Bogdan Chirieac, reacție pe acest subiect

Eu sper să nu iasă de la inima președintelui Iohannis, domnul prim-ministru Cîțu. Altminteri, după mari eforturi se ajunge la un gest de normalitate, de firesc. Și dacă-l trece prin Parlament, și dacă nu îl trece nu înseamnă că PNRR-ul e bine făcut. Respingerea lui la Bruxelles s-a datorat faptului că nu era bine întocmit. Deci, ei trebuie să aprobe acel plan. Aici era o chestiune formală, de normalitate, în care Planul Național de Redresare și Reziliență trebuia să primească aprobarea Parlamentului de la București.

Am înțeles că PSD-ul a mai intervenit la Bruxelles, ceea ce domnul președinte Ciolacu a făcut cunoscut și a spus: Domn’le, unde ne trezim? Adică, de la faimoasele silabe PE, SE DE, puterea actuală de la București a înțeles că PSD-ul e un fel de ISIS cu care nu trebuie negociat sub nicio formă, ceea ce este aberant. E aberant într-o democrație“, a precizat Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI  -  Cîțu l-a sunat pe Ciolacu. Chirieac: Sper ca domnul Iohannis să nu se supere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel