Guvernul Orban vs. Guvernul Cîțu, sondaj IRES. Va fi mai bine sau mai rău? Ce au răspuns votanții PSD și AUR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ce așteptări au oamenii de la Guvernul Cîțu în comparație cu Guvernul Orban aflați din ultimul sondaj IRES. Apar și surprize! 

Sondajul IRES realizat în 2021, în perioada 7-8 ianuarie, pe 1030 de respondenți, face și o comparație între guverne: pe de o parte avem Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, pe de altă parte Guvernul PNL - USR Plus- UDMR, condus de Florin Cîțu. 

Întrebați cum cred că va avea prestația Guvernul Cîțu, în comparație cu Guvernul Orban, 38% consideră că va fi ”la fel”, 32% se așteaptă ca acest Guvern să fie unul cu o prestație mai rea, 25% își exprimă optimismul și răspund ”mai bună”.

1. -imagine fara descriere- (orban-citu-ires_15825300.png)

Dacă ne uităm cine sunt cei care au răspuns, vedem că tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani sunt cei mai optimiști care consideră că Guvernul Cîțu va avea o prestație mai bună, cu studii superioare, din regiunile Transilvania și Banat. 

Electoratul PNL răspunde în proporție de 36% că va fi o prestație mai bună, 41% dintre ei răspund că va fi la fel. 53% din electoratul USR Plus consideră că acest Guvern Cîțu va avea aceeași prestație ca Guvernul Orban. Electoratul AUR este împărțit în două: 43% consideră că actualul Guvern va fi la fel ca Executivul trecut, 42% spun că va fi mai rău. 44% din electoratul PSD consideră că va fi mai rău, pe când 29% dintre cei care au votat PSD se așteaptă ca actualul Guvern să fie mai bun. 

2. -imagine fara descriere- (citu-orban-ires_33988600.png)

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1030 de respondenți, în perioada 7-8 ianuarie 2021, eroarea fiind de plus- minus 3,1%. 

Vezi și: SONDAJ IRES despre PRĂBUȘIREA Guvernului Cîțu. Procent greu pentru noul Executiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel