Guvernul, OUG ce prevede menținerea punctului de pensie și eliminarea unor sporuri
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență care prevede menținerea punctului de pensie la 1.442 lei în 2021, neacordarea voucherelor de vacanță, eliminarea unor sporuri și tarifele de transport reduse cu 50% pentru studenți.

Actul normativ era necesar pentru adoptarea bugetului pentru acest an, care va avea loc vineri, într-o ședință de Guvern, a anunțat premierul Florin Cîțu joi după-amiază.

Premierul a precizat că bugetul nu va suferi modificări la nivelul deficitului, dar a admis posibilitatea apariției unor schimbări la Ministerul Dezvoltării.

Conform OUG, în anul 2021 valoarea punctului de pensie se va menține la nivelul de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 135/2020, iar începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se va majora cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, notează Mediafax.

În anul 2021, autoritățile și instituțiile publice nu acordă vouchere de vacanță.

Actul normativ stabilește abrogarea prevederilor legale prin care a fost instituit sporul de 30% la salariul de bază pentru personalul instituţiilor prefectului implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, cu excepţia prefectului şi subprefectului.

Studenţii în vârstă de până la 26 de ani beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum și pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval. Articolul de lege care acorda gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a va fi abrogat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel