Guvernul, replică pentru PSD: Legea carantinei şi izolării, AVIZATĂ de Ministerul Justiţiei
Autor: Florin Răvdan pe 13 iul 2020 / 17:02 | Guvern

Foto: Gov.ro

Ministerul Justiţiei a avizat favorabil proiectul de lege pentru carantină şi izolare, anunţă Guvernul României. 

"Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public de către președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD, referitoare la presupusa absență a avizului Ministerului Justiției asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, facem următoarele precizări: 

Proiectul de lege adoptat de Guvern în ședința din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiției, observațiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ. 

Proiectul de lege a fost înaintat în aceeași zi Camerei Deputaților, în procedură de urgență, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menționate astăzi de Marcel Ciolacu. 

Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum și pentru a demonta pretextele folosite de lideri ai PSD pentru a tergiversa adoptarea unei legi esențiale și urgente în combaterea răspândirii virusului, punem la dispoziție avizul emis de Ministerul Justiției.", a transmis Guvernul României. 

VEZI ŞI Ciolacu, DECIZIE privind legea carantinării și izolării

VEZI AICI DOCUMENTUL MINISTERULUI JUSTIŢIEI. 

Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri