Guvernul SUA amenință afaceri Huawei de sute de miliarde de dolari. Răspunsul companiei după ultima decizie
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 18 mai 2020 / 14:08 | Tehnologie

Executivul Huawei, Guo Ping, a răspuns decizie SUA de a bloca accesul companiei chineze la cipuri esențiale, după ce a fost raportat că cel mai mare furnizor a oprit deja distribuția.

Executivul Huawei, Guo Ping, a răspuns decizie SUA de a bloca accesul companiei chineze la cipuri esențiale, după ce a fost raportat că cel mai mare furnizor a oprit deja distribuția, conform The Verge.

Cu ce ajută ca SUA să atace Huawei?

 

„Încă nu am rezolvat dilema", a spus Guo, pe scena summit-ului anual de analiză al Huawei. „Guvernul Statelor Unite persistă în a ataca Huawei, dar ce aduce acest lucru lumii?".

„Într-o încercare neobosită de a ne sugruma compania, guvernul Statelor Unite a decis să continue și să ignore complet îngrijorările multor companii și asociații din industrie", a adăugat Huawei, într-un comunicat oficial.

Subminarea unei industrii întregi

 

„Această decizie a fost arbitrară și a cauzat daune, amenințând să submineze întreaga industrie, la nivel mondial. Această nouă regulă va afecta extinderea, întreținerea și operațiune continue ale rețelelor care valorează miliarde de dolari pe care le avem în 170 de țări", a continuat compania. „Ne așteptăm ca afacerile noastre să fie inevitabil afectate. Vom încerca să găsim o soluție".

Nikkei a reportat astăzi că TSMC (producător de cipuri, n.r.) a oprit comenzile de la Huawei după anunțul guvernului SUA de săptămâna trecută. Regulile sunt făcute să dezavantajeze compania chineză și filiala HiSilicon. TSMC nu a negat știrile, însă le-a numit „pur și simplu zvonuri despre piață", transmite Reuters.

Te-ar putea interesa și ....
Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri