Hamilton şi Verstappen continuă războiul. Schimb de replici înaintea MP al Rusiei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Max Verstappen şi Lewis Hamilton continuă războiul de pe pista de Formula 1 şi în afara competiţiei. Cei doi au avut un schimb de replici înaintea Marelui Premiu al Rusiei. 

Britanicul a declanşat ostilităţile într-o conferinţă de presă, referindu-se la acroşajul lor din etapa precedentă, MP al Italiei. Olandezul a fost considerat "principalul responsabil" de către comisarii cursei, fiind penalizat cu trei locuri pe grila de start în weekend.

"Ştiu ce înseamnă să te baţi pentru primul tău titlu mondial. Pentru mine, este a zecea oară. Cunosc presiunea legată de acest lucru, aşa că pot să înţeleg", a spus pilotul de şapte ori campion mondial, deţinător al titlului.

"Important este să continui să alergi tare, dar corect. Nu mă îndoiesc că vom fi amândoi profesionişti şi vom învăţa din trecut", a continuat pilotul Mercedes, aflat la al cincisprezecelea sezon în Marele Circ.

Răspunsul lui Verstappen a venit puţin mai târziu, sarcastic: "Sunt teribil de nervos, aproape că nu dorm. E atât de oribil să lupt pentru titlu. Urăsc asta." "Aceste comentarii arată că nu mă cunoaşte, ceea ce este normal, nici eu nu îl cunosc cu adevărat. Important e să mă concentrez asupra mea şi să mă mă amuz în avanposturi, ceea ce sper să fac mult timp de acum înainte", a afirmat pilotul Red Bull, ce evoluează de şapte ani în F1, conform Agerpres.

Verstappen, lider în clasamentul mondial 



Olandezul abordează a 15-a din cele 22 de etape ale sezonului cu un avans de 5 puncte în clasamentul piloţilor, însă în Rusia ar putea fi depăşit de rivalul său britanic. Penalizarea sa cu trei locuri ar fi agravată dacă el şi Red Bull decid să schimbe motorul în weekend, lucru pe care îl iau încă în considerare.

"Nu este ideal, desigur, însă nimic nu e pierdut, aşa văd eu lucrurile. Mai sunt multe curse în campionat şi distanţa e mică", a asigurat Verstappen.

În plus, Mercedes este neînvinsă la Soci din 2014: Hamilton s-a impus de patru ori, lăsând cele trei victorii coechipierilor săi Nico Rosberg (2016) şi Valtteri Bottas (2017 şi 2020).

Anul trecut, olandezul a adus echipei sale primul podium în Rusia (locul 2), iar acest sezon este "diferit", a recunoscut britanicul.

Bottas, care de-a lungul anilor a avut rezultate foarte bune la Soci, a spus că s-ar putea sacrifica în acest MP pentru binele echipei, de care se va despărţi la sfârşitul anului.

"În acest moment, Lewis are şanse mai mari la titlu", a constatat finlandezul, pe locul 3 în clasamentul piloţilor, la 80 de puncte.

"S-ar putea întâmpla să fie nevoie să mă sacrific pentru echipă. Ţinând cont de situaţia actuală, o voi face, fiindcă trebuie să ne asigurăm că vom câştiga ambele titluri, nu doar cel al constructorilor, dar şi cel al piloţilor", a promis el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel