Handbal feminin: Gloria Bistriţa, calificată dramatic în sferturile Cupei EHF
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Cupei EHF la handbal feminin.

Echipa s-a calificat printr-un gol marcat în ultima secundă a meciului terminat la egalitate cu echipa maghiară ERD, 24-24 (12-12), în deplasare, scrie Agerpres. 

Gloria trebuia să nu piardă la ERD pentru a merge mai departe şi a controlat meciul de la un capăt la altul, fără a reuşi să se desprindă decisiv, iar pe final a fost la un pas să fie învinsă.

Două rânduri avantaj de două goluri

În prima repriză, formaţia ardeleană a avut în două rânduri avantaj de două goluri, 7-5 şi 8-6, dar la pauză scorul a fost egal, 12-12. În partea secundă, Gloria a avut aproape permanent avantaj de unu-două goluri, dar şi-a făcut singură finalul dificil.

La 23-21, jucătoarele antrenate de Horaţiu Paşca au ratat două atacuri consecutive şi a încasat două goluri, iar apoi pe atac arbitrele au dictat fault ofensiv, Ilina fiind eliminată pentru aruncare după fluierul arbitrelor, deşi decizia nu a fost una clară. Gloria a primit şi a doua eliminare, după protestele lui Paşca, iar ERD a înscris pentru 24-23, cu 16 secunde înainte de final. Valentina Ardean-Elisei a reuşit golul calificării în ultima secundă.

Cine a marcat în timpul meciului

Pentru Gloria au marcat Daniela Raţiu 6 goluri, Valentina Ardean-Elisei 5, Diana Ilina 5, Nicoleta Dincă 3, Laura Pristăviţa 2, Natalia Vasilevskaia 1, Andreea Tetean 1, Magdalena Paraschiv 1.

Golurile echipei gazdă au fost înscrise de Jovana Kovacevic 6, Gabriella Toth 4, Alexandra Do Nascimento 4, Laura Szabo 2, Nikoletta Kiss 2, Jelena Lavko 3, Marketa Jerabkova 1, Natalie Schatzl 1, Anett Kisfaludy 1.

Meciul a fost arbitrat de grecoaicele Ioanna Christidi şi Ioanna Papamattheou, iar delegat EHF a fost suedezul Richard Johansson. În celălalt meci al grupei, MKS Lublin SA a fost învinsă acasă de Odense Handbold cu 33-20.

În clasamentul final al Grupei C, Odense Handbold a ocupat primul loc, cu 10 puncte, urmată de CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, 7 puncte, ERD, 6 puncte, MKS Lublin SA, 1 punct. Primele două clasate s-au calificat în sferturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel