HAOS în Italia. S-a scandat „LIBERTATE“
Autor: Ioan-Radu Gava pe 27 oct, 16:14 | Internațional

Mii de oameni au manifestat în cele mai mari orașe din Italia, Milano și Torino. Forțele de ordine au intervenit și au avut loc ciocniri între grupuri.

Poliția din Italia a folosit gazele lacrimogene pentru a dispersa mulțimile furioase din orașele Torino și Milano, după ce protestele împotriva ultimelor restricții anti-coronavirus au devenit violente. Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și au existat și ciocniri violente între polițiști și manifestanți. „Libertate, libertate, libertate”, au scandat manifestanții în timp ce se confruntau cu reprezentanții autorităților.

Protestele din cele două mari orașe au fost completate și de altele, în Treviso, Trieste, Roma, Napoli, Salerno și Palermo, după ce guvernul italian a impus închiderea barurilor și restaurantelor până la ora 18:00 și a închis sălile publice, cinematografele și piscinele, pentru a încerca să limiteze al doilea val de infecții cu coronavirus.

Șeful OMS, apel la cumpătare

 

În timp ce șeful Organizației Mondiale a Sănătății a cerut țărilor „să nu renunțe” în lupta lor pentru a contracara virusul, magazinele de articole de lux, inclusiv un magazin de modă Gucci, au fost jefuite în centrul orașului Torino, în timp ce mulțimile de tineri au ieșit în stradă după ce căderea nopții, scoaterea petardelor și aprinderea rachetelor colorate.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că abandonarea eforturilor de control al pandemiei COVID-19, așa cum a sugerat șeful de cabinet al lui Donald Trump, ar fi „periculoasă” și a spus că țările trebuie să continue să combată răspândire, potrivit TheGuardian.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri