Harta ANM. Alertă meteo de COD GALBEN și COD PORTOCALIU. Zonele vizate de vremea rea
Autor: Roxana Neagu pe 05 iul, 10:12 | Vremea
Cod Portocaliu
Cod Portocaliu
Cod Portocaliu

ANM a emis mai multe alerte meteo, dar și o informare pentru toată țara. 

Astăzi, de la ora 12:00 până la ora 19:00, este COD GALBEN de disconfort termic accentuat în ”Dobrogea, local în Muntenia și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și se vor înregistra temperaturi maxime de până la 33…35 de grade.” 

Sunt vizate de acest avertisment meteo Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Giurgiu, Ialomița, Tulcea, Vrancea, dar și municipiul București. 

De la ora 12:00, mai intră în vigoare și o altă alertă meteo de COD GALBEN, valabilă până în 6 iulie, la ora 03:00. ”În intervalul menționat, în sud-vestul, centrul și local în sud-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.” anunță ANM. 

De asemenea, a fost emis și COD PORTOCALIU de la ora 12:00 până la ora 23:00: ”În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.”

De mâine, de la ora 10:00, până-n 8 iulie, tot la ora 10:00, va fi în vigoare o alertă meteo pentru toată țara:

”În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade.”

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri