Harta care îți arată ce s-ar întâmplat efectiv dacă orașul tău va fi lovit de un meteorit
Autor: Scutaru Cristina pe 23 feb, 16:49 | Magazin

Dacă un meteorit ar lovi Pământul ar produce nenumărate și teribile daune.

Niște internauți s-au gândit să facă un site care să arate ce s-ar întâmpla dacă orașul tău ar fi lovit de un meteorit. În simulator puteți introduce adresa locului afectat de asteoroid. Într-o altă casetă puteți selecta dimensiunea asteroidului dintr-o listă care merge de la 22 la 15.000 de metri. De asemenea, puteți introduce manual diametrul corpului.

După selectarea parametrilor, verificați ce s-ar întâmpla dacă orașul dumneavoastră ar fi lovit de un meteorit. Pe pagina web este afișată o hartă pe care veți vedea cercuri care evidențiază pagubele cauzate.

Primul cerc, portocaliu, reprezintă craterul care s-ar deschide. În acea zonă, nimeni nu ar supraviețui. Al doilea cerc, galben, reprezintă o zonă în care majoritatea oamenilor ar muri, iar clădirile s-ar prăbuși. În interiorul celui de-al treilea cerc, ar apărea arsuri pe pielea oamenilor. În cercul următor, verde, ar arde îmbrăcămintea oamenilor, dar ar fi și alte probleme care ar duce la deces.

Ceea ce simulatorul arată clar, este faptul că, dacă asteroidul are un diametru cuprins între 1 și 2 kilometri, dispariția globală ar fi inevitabilă.

AICI PUTEȚI VERIFICA CE S-AR ÎNTÂMPLA ÎN ORAȘUL DUMNEAVOASTRĂ.

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri