„Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, spectacol între mască și anti-mască. Premieră la Teatrul Odeon
Autor: Ioan-Radu Gava pe 17 mai, 15:21 | Teatru - Dans

„Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, spectacol între mască și anti-mască. Premieră la Teatrul Odeon

Teatrul Odeon anunță premiera spectacolului „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello.

Teatrul Odeon anunță premiera spectacolului „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, traducerea Ion Frunzetti, regia Vlad Cristache, scenografia Mădălina Niculae și Andreea Tecla, muzica originală și interpretarea live Cezar Antal, light-design Cristian Niculescu, cu Marius Stănescu, Elvira Deatcu, Dan Bădărău, Ionel Mihăilescu, Ioana Bugarin, Eduard Trifa, Gabriel Pintilei, Ionuț Kivu, Relu Poalelungi, Ioan Batinaș, Cezar Antal.

Avanpremieră va avea loc pe 22 și 23 mai, ora 19:00 în Sala Majestic, iar premiera pe 28, 29, ora 19:00, Sala Majestic

În timpul unei partide de călărie, un tânăr costumat în Henric al IV-lea suferă un accident în urma căruia rămâne cu ideea fixă că el este realmente Henric al IV-lea, împăratul german din evul mediu. Timp de 20 de ani, cei din anturajul lui, îi întrețin această iluzie. Dar o întâlnire neașteptată îi dezvăluie acestuia o revelație. Va reuși să-și smulgă masca de nebun sau va rămâne pentru tot restul zilelor falsul Henric al IV-lea?

Descoperiți răspunsul într-un spectacol care oscilează între iluzie și realitate, între joc și adevăr, între nebunie și luciditate, între mască și anti-mască.

Luigi Pirandellor a fost prozator, teoretician, dramaturg de prestigiu mondial în perioada interbelică, a exercitat o influență covârșitoare asupra teatrului contemporan. Scrisă în 1921, piesa a avut premiera în România în 1926, în regia lui Victor Ion Popa, la Teatrul Național din Cernăuți. A mai fost montată de Lucian Giurchescu (cu George Constantin), Dominic Dembinski (cu Adrian Pintea), Liviu Ciulei (cu Marcel Iureș), Victor Ioan Frunză (cu Attila Balasz).

Alte spectacole la Teatrul Odeon

Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon, a vorbit și despre alte spectacole ce vor avea loc:

„O altă premieră, programată la începutul lunii iunie, la Sala Studio este Julieta fără Romeo de Bogdan Theodor Olteanu și Alex Mircioi, regia Bogdan Theodor Olteanu.

Cel mai așteptat proiect al trupei noastre, Cabaret, regia, coregrafia, costumele Răzvan Mazilu, cu Ioana Mărcoiu, Mihai Smarandache și Silvian Vâlcu, în rolurile principale va fi reluat în curând.

Anunțăm, de asemenea un spectacol semnat de Alexandru Dabija, după textele scriitorului și publicistului Alexandru Monciu-Sudinski, vechi prieten la teatrului nostru și a cărei scriere, Caractere, s-a mai aflat pe scena noastră acum 40 de ani.

Regizorul Dragoș Galgoțiu pregătește o surpriză pentru Crăciun și desigur avem proiecte frumoase și pentru prima parte a anului care vine. Salutăm redeschiderea sălilor de spectacole și revenirea la bunele preocupări. Pourvu que ça dure, cum ar zice franțuzul!”

Teatru - Dans Vezi toate articolele
Crossuri parteneri