Hernia de disc: Patru lucruri de ținut cont când vrei să călătorești
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Hernia de disc poate provoca dureri semnificative. Simptomele sunt în general agravate atunci când stai în aceeași poziție o perioadă lungă de timp. Din păcate, durerea de la hernia de disc poate împiedica unii oameni să călătorească.  

Perspectiva consecințelor statului prea mult timp jos pare să depășească cu mult obiectivul. Există totuși modalități prin care îți poți reduce disconfortul timpul călătoriei.

Potrivit MayoClinic.com, hernia de disc este cel mai frecvent experimentată de către persoane de vârstă mijlocie.

Pasul 1

Întinde periodic mușchii corpului superior și inferior al corpului în timpul călătoriei. Conform Johns Hopkins Medicine, statul jos pentru perioade lungi de timp plasează o cantitate semnificativă de încordare pe mai multe zone ale coloanei vertebrale. Dacă aveți deja un disc herniat, această încordare adăugată înseamnă durere suplimentară. Dacă zbori, întinde-ți umerii și gâtul, apleacă-te ușor înainte sau spre fiecare parte și întinde-ți picioarele. În plus, ridicați-vă în fiecare oră pentru a merge la baie sau la capătul cabinei și faceți câteva întinderi ușoare. Dacă mergi cu trenul sau cu mașina, poți încorpora cu ușurință aceste exerciții și pauze dese.

Pasul 2

Luați plasuri sau obiecte de căldură reutilizabile cu dvs. atunci când călătoriți. Dacă zburați, nu veți avea voie să aduceți aceste articole sub formă de transport, dar păstrați-le în valiză pentru a fi utilizate atunci când aterizați. Dacă vă confruntați cu spasme în scaun în avion, aplicați un ambalaj rece pe zona afectată timp de cinci minute. Dacă aveți durere și umflături, aplicați ceva cald pe zona pentru a ameliora inflamația.

Pasul 3

Luați medicamente antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul, atunci când călătoriți. Ibuprofenul nu vă va vindeca hernia de disc, dar poate cel puțin vă va face călătoria mai confortabilă. Dacă ați încercat medicamente OTC și le-ați găsit ineficiente, discutați cu medicul dumneavoastră despre problemele dvs. Este posibil să fie necesară o rețetă pentru un relaxant muscular sau un calmant mai puternic pentru a vă împiedica să suferiți dureri severe.

Pasul 4

Adu-ți o pernă lombară sau similară pentru spate și folosește-o atunci când trebuie să rămâi așezat timp îndelungat. Aceste perne pot fi găsite în majoritatea magazinelor din departamentul de lenjerie de pat sau de aprovizionare medicală și pot ușura o parte din încordarea care apare la spate din cauza scaunelor incomode. Dacă zburați, înclinați-vă cât mai mult posibil scaunul, oferindu-vă spațiu pentru a vă extinde ușor picioarele. Așezați perna între zona afectată a spatelui și spatele scaunului și aplecați-vă de ea. Unii oameni constată, de asemenea, că stând pe o pernă scutește presiunea pe spate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel