Urmărește emisiunea live
Hîldan, Klein şi Ekeng, tragediile care au zguduit fotbalul românesc. Leşinul lui Eriksen, imagini îngrozitoare pentru români
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Christian Eriksen a leşinat, în minutul 45 al meciului dintre Danemarca şi Finlanda de la EURO 2020. Acesta a fost resuscitat timp de 18 minute chiar pe teren. Ulterior, a fost scos cu targa de pe teren şi, conform unor imagini care circulă pe Twitter, acesta era conştient şi respira cu ajutorul unei măşti de oxigen. 

VEZI VIDEO | Momente GROAZNICE la EURO 2021. Christian Eriksen, leşin pe teren 

Mai mulţi fotbalişti români, însă, nu au avut acelaşi noroc. Cătălin Hîldan, Mişa Klein sau Patrick Ekeng sunt doar câteva dintre numele de fotbalişti care şi-au găsit sfârşitul pe gazon, în România. 

Hîldan a murit în timpul unui amical 

Cătălin Hîldan, jucător la Dinamo Bucureşti s-a stins din viață la doar 24 de ani, în timpul unei partide amicale jucate la Oltenița, cu echipa locală. „Câinii” aveau deja 5-0 la pauză, moment în care s-a petrecut un episod ce i-ar fi putut schimba destinul fotbalistului.

La vestiare, Cornel Țălnar, secundul lui Cornel Dinu, i-a spus lui Hîldan că nu va mai juca în repriza a doua, pentru că nu mai avea sens.„Domnule, dar eu mă simt într-o formă excelentă, vreau să continui și, dacă voi simți că voi obosi, o să fac semne să mă schimbați”, a spus fotbalistul, conform Prosport.

După câteva minute inima lui a refuzat să mai bată. Minutul 74 al partidei i-a fost fatal. Scorul era 5-0 în favoarea oaspeților, care recuperează o minge și se lansează în atac. Hîldan pleacă cu mingea din propriul care de 16 metrii, dar nu apucă să facă decât câțiva pași. Cade în genunchi, pune mâna la față, „care începuse să i se învinețească” după cum declara Vali Năstase. Cu câteva secunde înainte, se dusese la Onuț, caruia îi zisese: „Bogdane, am amețeli, sunt moale, mi-e foarte rău”.

„Când a ajuns la noi, era fără puls, fără tensiune, vânăt la extremități. Pleoapele de la ochi îi erau lărgite la maximum. Acesta este un simptom de suferință a creierului. L-am intubat și i-am administrat oxigen pe sondă. I-am efectuat masaj cardiac extern, apoi l-am supus șocurilor electrice. L-am cuplat la un monitor EKG, pentru a vedea activitatea inimii, insă am constatat o leziune izoelectrică, ceea ce înseamnă absența activității inimii”, a declarat atunci doctorul George Gearavela.

Mişa Klein, mort la antrenament 

La un antrenament al echipei Bayer Uerdingen, la care Klein evolua din '91, fotbalistul s-a stins din viaţă. Soţia sa, Adriana, a povestit pentru GSP ce s-a întâmplat înainte de tragedie. "Eu eram în ţară şi ştiam că de prin noiembrie '92 nu se simţea prea bine. Avea o bronşită pe care a dus-o pe picioare, dar care se transformase într-una cronică. Mişa nu trebuia să depună efort, poate şi el a fost vinovat că a avut acea dorinţă de a merge mai departe. Ce a iubit mai mult l-a omorît! Nu a fost testat medical, avea nişte analize fictive, altfel ar fi fost oprit de la joc", spune Adriana.

După proba de 5.000 de metri, Klein a intrat direct în sala de sport, unde a căzut. "Era o zi geroasă, ar fi trebuit să aştepte măcar un sfert de oră pînă să treacă la exerciţiile de stratching. Dar vorba aia: Aleargă calule, că te plătesc!. La un exerciţiu culcat pe spate s-a înecat, avea apă la plămîni cum se zice".

Patrick Ekeng, mort pe gazon. Intrase pe teren de 7 minute 

Patrick Ekeng a murit în 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără un contact cu un adversar în prealabil.

După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă. Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute, scrie Digi24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel