Hitler, influențat de tatăl său. Scrisori descoperite într-o mansardă din Austria
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
O carte publicată recent arată că Hitler era foarte influenţat de tatăl său. Mai multe scrisori au fost descoperite într-o mansardă din Austria.

Scrisori ale tatălui lui Adolf Hitler, care au fost descoperite într-o mansardă din Austria, aruncă o nouă lumină asupra psihologiei dictatorului, susţine un istoric într-o carte publicată luni, relatează dpa, scrie Agerpres. La fel ca Adolf Hitler, Alois Hitler şi-a supraestimat capacităţile şi cunoştinţele autodidacte, potrivit savantului austriac Roman Sandgruber.

Istoricul a analizat 31 de scrisori necunoscute anterior pe care Alois Hitler i le trimisese unui bărbat care i-a vândut o fermă în satul austriac Hafeld. O descendentă a bărbatului l-a abordat pe Sandgruber cu cinci ani în urmă şi i-a spus despre scrisorile pe care le-a descoperit în mansarda casei ei.

Tatăl lui Hitler



Paginile dactilografiate sugerează că tatăl lui Hitler, un oficial vamal, era un "ştie tot".

"Tatăl său a dorit întotdeauna să fie un proprietar erudit care se află deasupra tuturor celorlalţi", a declarat Sandgruber pentru dpa.

Tatăl şi fiul au dispreţuit autorităţile şi au împărtăşit sentimente anti-religioase, potrivit istoricului.

Cine a fost Adolf Hitler



Adolf Hitler, care s-a născut în 1889 în landul Austria Superioară, a devenit lider al partidului nazist şi cancelar al Germaniei. El a declanşat al Doilea Război Mondial şi a provocat uciderea în masă a evreilor şi a altor grupuri persecutate.

În cartea sa în limba germană, care se traduce "Tatăl lui Hitler. Cum a Devenit Fiul un Dictator", Sandgruber susţine, de asemenea, că Hitler era deja antisemit din tinereţea petrecută în Austria Superioară, contestând ideea că el a început să urască evreii abia după ce s-a mutat la Viena.

Versiunea originală a unei biografii a prietenului adolescent al lui Hitler, August Kubizek, arăta că Hitler s-a alăturat unui club antisemit la doar două luni după sosirea sa în capitala Austriei, potrivit lui Sandgruber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel