Urmărește emisiunea live
Horia Moculescu, apel DISPERAT. "E mai RĂU". Ce pensie încasează, la 83 de ani: E NESIMȚITĂ. Au TĂIAT-O
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Horia Moculescu a lansat un apel disperat.

După ce că în primăvară Horia Moculescu, în vârstă de 83 de ani, a fost suspect de COVID-19, rezultatul fiind negativ, iar problemele de sănătate nu-i dau pace, artistul trece acum prin alte momente dificile. 

Artistul a lansat un apel, pentru că pandemia de COVID-19 a afectat pe toată lumea care activează în domeniul cultural. Horia Moculescu spune că veniturile din acest an ale artiştilor vor fi de doar 15%, faţă de anii trecuţi, un nivel care nu-i ajută nici măcar să supravieţuiască.

"Această pandemie îngrozitoare ne afectează pe noi, artiştii, în mod nemijlocit. Pentru că, în calitate de artişti de scenă, nu ne invită nimeni, nicăieri, că nu există evenimente. În calitate de compozitor, e mai rău. Neexistând evenimente, nu sunt nici bilete de vânzare. Şi noi din bilete primim drepturi de autor. De acolo provin drepturile de autor, dintr-o bucăţică de bilet. Care nu mai există. Previziunile noastre au fost sumbre anul acesta. O să luăm cam 15% din ce luam de obicei", a declarat Horia Moculescu zilele trecute, citează wowbiz.ro.

Horia Moculescu s-a trezit cu pensia micșorată. Cât primește compozitorul

În plus, în primăvară, Horia Moculescu a primit şi o scrisoare de la Casa de Pensii in care era anunţat că pensia lui a scăzut.

"Am primit un material voluminos cu recalcularea pensiei mele prin care mi se spune că nu mai am 1895 de puncte, ci am 1700. Mi-a venit acest material și apoi mi-a venit pensia. Eu aveam o pensie nesimțită, vă dați seama, după 42 de ani de muncă, 2.385 de lei, o imensitate, și mi-a venit cu 300 de lei mai puțin", spunea Horia Moculescu in primăvară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel