Hoț de mașini, prins în flagrant după ce un pensionar a fost trezit din somn 'de o presimțire'
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de TheDigitalWay de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de TheDigitalWay de la Pixabay
Un hoț de mașini a fost prins în flagrant după ce un pensionar din Pitești a fost trezit din somn 'de o presimțire'.

Sâmbătă noapte, în jurul orei 1:45, un bărbat de 77 de ani din Pitești s-a trezit din somn 'de o presimțire' și și-a verifica dubița parcată în fața porții. 

Atunci însă, a observat un bărbat care umbla la dubiță și a sunat la 112, urmând a fi sesizați polițiștii Secţiei 3 Piteşti şi Secției Rurale Poiana Lacului.

Polițiștii s-au împărțit în două echipe și au pornit în căutare. Între timp, dispecerul 112 a ținut legătura cu bărbatul de 77 de ani. 

În cele din urmă, una dintre echipe a ajuns la locul indicat, iar suspectul a fost prins în mașină.

Suspectul, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Stolnici, a fost încătuşat şi dus la audieri. S-a stabilit că nu deține permis de conducere și, mai mult, la verificarea cu etilotestul, a rezultat o concentraţie de peste 1 mg/l de alcool pur în aerul expirat, scrie ziarulargesul.ro.

Individul a fost plasat sub control judiciar

Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore și încarcerat pentru tentativă la infracţiunea de furt în scop de folosinţă.  Ulterior, prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea unei măsuri preventive, tânărul de 20 de ani a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Conducerea Poliției argeșene a transmis că: „Îi felicităm pe colegii noştri pentru inspiraţie şi implicare şi le urmă să aibă cât mai multe intervenţii reuşite.”

Alți doi bărbați au fost prinși în flagrant delict, în Argeș și Prahova, când încercau să vândă arme

În zilele de 8 şi 9 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au prins în flagrant delict două persoane, în judeţele Argeş şi Prahova, care ar fi deţinut ilegal şi ar fi încercat să comercializeze două arme neletale, din categoria celor supuse autorizării.

Astfel, un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Prahova, ar fi deţinut, în mod ilegal, în perioada aprilie-iulie 2021, o armă lungă neletală, de tir sportiv, cu aer comprimat, cu muniţie aferentă, pe care pe care ar fi încercat să o comercializeze, pentru 1.500 de lei.

De asemenea, un alt bărbat, de 52 ani, din judeţul Argeş, ar fi deţinut, în mod ilegal, în perioada mai-iulie 2021, o arma lungă, neletală, de tir sportiv, cu aer comprimat, cu muniţie aferentă, pe care pe care ar fi încercat să o comercializeze, pentru 1.200 de lei. Faţă de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate, pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, informa Inspectoratul General al Poliţiei Române zilele trecute. (Vezi știrea AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel