Hristo Stoicikov a izbucnit în lacrimi la televizor din cauza incidentelor rasiste de la meciul Bulgaria - Anglia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hristo Stoicikov, legenda fotbalului spaniol, a izbucnit în lacrimi în timpul unei emisiuni de televiziune la care a fost invitat, din cauza incidentelor rasiste de la meciul dintre naţionala ţării sale şi cea a Angliei, disputat luni la Sofia, informează calciomercato.net. 

Invitat al televiziunii de limbă spaniolă TUDN, fosta vedetă a Barcelonei a început să plângă în direct. 'Această situaţie îmi provoacă lacrimi şi tristeţe. Soluţia? Părăsirea terenului sau, mai aspru, interdicţie pe cinci ani pentru acei suporteri, să nu poată veni la meciurile echipei naţionale, nici la cele ale echipelor de club. Oamenii din Bulgaria nu merită să sufere astfel din cauza lor', a spus Stoicikov, care a început apoi să plângă.

Anglia a învins cu scorul de 6-0 Bulgaria, meciul fiind marcat de scandările rasiste la adresa unor jucători englezi de culoare prezenţi pe gazon şi de saluturile naziste ale unora dintre suporterii bulgari. Meciul de pe stadionul Vasil Levski din Sofia a fost întrerupt temporar de arbitrul croat, în baza protocolului în trei etape conceput de UEFA. Forul european a anunţat, de altfel, că a deschis o procedură disciplinară împotriva Bulgariei, pentru mai multe acuzaţii, între care comportament rasist şi aruncarea de obiecte din tribune. Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), Boris Mihailov, a demisionat, marţi, din funcţia pe care o deţinea din 2005, în aceeaşi zi peste 20 de poliţişti descinzând la sediul BFU, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel