Huawei, aproape de INTERDICȚIE și în Marea Britanie. Johnson s-a hotărât
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul britanic Boris Johnson se pregătește de renunțarea la serviciile Huawei din cadrul rețelelor 5G din țara sa.

Premierul britanic Boris Johnson se pregătește de renunțarea la serviciile Huawei din cadrul rețelelor 5G din țara sa, transmite The Finnacial Times, conform The Verge. Membrii Partidului Conservator al Marii Britanii au citat motive de siguranță națională și au pus presiune pentru scoaterea tehnologiei Huawei din infrastructura 5G și restul rețelelor de telecomunicații până în 2023.

Administrația Trump a interzis în Statele Unite utilizarea tehnologiei companiei chineze, iar președintele a semnat un ordin executiv în mai 2019 prin care bloca companiile americane din achiziționarea echipamentelor telecom care prezintă risc de securitate națională. Ordinul nu a țintit o companie anume, însă opinia publică consideră că este o modalitate de a exclude firme chineze precum ZTE și Huawei din SUA.

De ce este interzisă compania în SUA

Statele Unite au argumentat decizia prin faptul că Huawei ar lăsa „uși de acces" în rețelele pe care le construiește, ajutând astfel spionajul guvernului chinez, însă compania a negat acuzațiile.

Donald Trump l-ar fi sunat pe Boris Johnson la începutul anului acestuia pentru a discuta problema, iar un membru al Congresului Statelor Unite a spus că țările cântăresc posibilitatea unui parteneriat informațional.

Johnson a limitat deja cât de mult echipament Huawei poate fi utilizat în rețelele 5G din Marea Britanie, interzicând utilizarea tehnologiei companiei chineze în cele mai sensibile părți ale infrastructurii. În ianuarie, Johnson a transmis că nu sunt multe opțiuni pentru construirea rețelelor 5G, iar Vodafone a explicat că renunțarea la echipamentul Huawei va fi extrem de costisitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel