Hyundai investeşte 35 de miliarde de dolari în vehicule autonome, conectate şi electrice
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Hyundai Motor va investi până în 2025 aproximativ 41.000 de miliarde de woni (34,65 miliarde de dolari) în servicii de mobilitate şi investiţii strategice, a anunţat marţi compania sud-coreeană, transmite Reuters.

Planul Hyundai prevede investiţii masive în vehicule autonome, conectate şi electrice şi vine după ce grupul sud-coreean şi două din companiile sale afiliate au anunţat că vor investi 1,6 miliarde de dolari într-o societate mixtă cu firma Aptiv, specializată în conducere autonomă.

De asemenea, planul Hyundai este sprijinit de o decizie a Guvernului de la Seul, care a anunţat marţi că intenţionează să cheltuie 1.700 miliarde de woni pentru a sprijini dezvoltarea vehiculelor autonome.

Executivul se aşteaptă ca Hyundai să lanseze în 2024 un serviciu specializat în maşini autonome pentru clienţii mari şi până în 2027 un serviciu similar pentru persoanele fizice.

De asemenea, Coreea de Sud va adopta până în 2024 cadrul legal şi reglementările necesare pentru siguranţa conducerii cu vehicule autonome şi condiţiile necesare pentru demonstraţiile cu automobile zburătoare în 2025. Vicepreşedintele Hyundai, Euisun Chung, a anunţat că firma este interesată să dezvolte automobile zburătoare, care ar putea fi comercializate înainte de lansarea celor mai performante vehicule fără şofer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel