Ianis Hagi și jucătorii lui Rangers dispar de pe social media. Decizie fără precedent / Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ianis Hagi și jucătorii lui Rangers dispar de pe social media. Decizie fără precedent / Foto
Ianis Hagi și jucătorii lui Rangers dispar de pe social media. Decizie fără precedent / Foto
Glasgow Rangers, la care joacă Ianis Hagi, a anunţat că formația scoţiană, jucătorii şi oficialii vor boicota social media și nu vor mai posta timp de o săptămână. Swansea și Birmingham City se alătură protestului.

Anunțul echipei Glasgow Rangers vine în cadrul unui boicot fără precedent al clubului scoțian împotriva abuzurilor online și a discriminării.

Căpitanul lui Rangers, James Tavernier, a spus la Sky Sports News că fiecare jucător de culoare al clublui a fost abuzat pe platformele de socializare în acest an.

'Rangers confirmă că jucătorii și conducerea noastră vor boicota timp de o săptămână toate canalele de social media. Acesta este un mod de a sublinia preocupările permanente privind lipsa responsabilității din partea mediilor sociale. Suntem preocupați de abuzurile rasiste zilnice pe care jucătorii noștri trebuie să le suporte și credem că, deși rețelele sociale pot fi lucruri foarte pozitive pentru comunicare, există o îngrijorare, fără îndoială, pentru că nivelul de ură este acum scăpat de sub control', potrivit unui comunicat al celor de la Glasgow Rangers. 

VEZI ȘI Slavia Praga, echipa lui Stanciu, nu a îngenuncheat în semn de susținere pentru mișcarea BLM în meciul cu Arsenal / Foto

De asemenea, clubul galez Swansea City (liga a doua engleză) a anunţat, joi, că va suspenda toată activitatea pe reţelele de socializare timp de o săptămână pentru a protesta împotriva insultelor rasiste adresate jucătorilor săi, iniţiativă la care s-au alăturat apoi Birmingham City (liga a doua engleză).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel