Iaşi: POS-uri pentru plata cu cardul la tarabele producătorilor de legume şi fructe din Piaţa Alexandru
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Roşiile, gogoşarii, leuşteanul ori pătrunjelul producătorilor care vin în Piaţa Alexandru cel Bun din Iaşi pot fi cumpărate, începând de vineri, şi cu ajutorul cardului.

Cristinel Valerică Stărică, directorul EcoPiaţa, o societate subordonată Primăriei Iaşi care se ocupă de administrarea pieţelor, a declarat că 15 din cei 100 producători care expun produse agroalimentare în Piaţa Alexandru cel Bun au decis să îşi vândă produsele cu ajutorul tehnologiei.

"La început a fost un vis. Încă din anii '90 ne gândeam cum putem plăti cu cardul dacă mergem la piaţă să facem cumpărături. La vremea respectivă mi se părea un vis imposibil. A venit MasterCardul cu această propunere, am găsit şi banca care să implementeze acest sistem de plată, iar de azi cumpărătorii nu vor mai trebui să treacă mai întâi pe la bancă pentru a scoate bani. Din punctul meu de vedere, va fi un proiect care va prinde atât în rândul producătorilor, cât şi al cumpărătorilor. Chiar dacă producătorii au fost iniţial reticienţi faţă de digitalizare, cum o să folosească POS-ul... Le-am explicat, au fost de acord, sperăm ca în viitorul apropiat să fie cât mai mulţi cei care folosesc astfel de tehnologii nu doar aici, ci şi în celelalte pieţe", a declarat Cristinel Valerică Stărică, directorul EcoPiaţa.

Primarul Mihai Chirica a declarat că introducerea şi în pieţe a plăţii cu cardul este încă un pas din conceptul de "Iaşi, smart city".

"Este un început de piaţă smart care vine să ajute atât cumpărătorul, cât şi vânzătorul. Acest concept are două lucruri pozitive majore: faptul că nu mai trebuie să ai bani la tine, pe de altă parte doar producătorii vor putea vinde cu POS-ul. Prin urmare, acolo unde cumpărătorii văd că este un astfel de sistem de plată electronic, înseamnă că acela este producător. Ceea ce pentru noi înseamnă foarte mult, mai ales că vrem să stimulăm producţia locală de produse agroalimentare. Aşteptăm să vedem mai multe astfel de iniţiative şi în alte pieţe din Iaşi. Vom încerca să introducem acest sistem şi în Piaţa CUG, unde volumul de tranzacţii a produselor agroalimentare este şi mai mare", a declarat primarul Iaşiului.

Iaşiul este al treilea oraş din ţară, după Sibiu şi Galaţi, unde este implementat acest sistem de plată electronic într-o piaţă agroalimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel