Iaşi: Trei zile de informare, orientare şi un concert în aer liber, pentru bobocii de la UAIC
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Reprezentanţii Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (UAIC) au anunţat vineri că în perioada 29 septembrie - 1 octombrie organizează o nouă ediţie a evenimentului "Bun venit la UAIC", dedicat informării şi orientării studenţilor din anul I.

Potrivit sursei citate, pe parcursul celor trei zile, "bobocii" vor găsi în faţa Universităţii zeci de standuri amenajate special pentru ei. Prima oprire va fi la punctul de informare central, unde vor primi gratuit o mapă cu informaţiile esenţiale de orientare în studenţie. Aceasta conţine ghidul studentului, harta campusului şi materiale despre serviciile Universităţii, informaţii despre oportunităţi de angajare sau promoţii. În plus, tot pentru studenţii din anul I sunt pregătite tururi ale oraşului, vizite ghidate la Muzeul Universităţii, Biblioteca Centrală Universitară, la sediul British Council sau Sala Germană de Lectură.

Una dintre activităţile de amploare ale evenimentului va avea loc duminică, 29 septembrie, atunci când "bobocii" sunt aşteptaţi să îşi cunoască mentorii, colegi din ani mai mari de la care vor afla tot ce au nevoie pentru începutul vieţii de student. După încheierea întâlnirii, toţi studenţii UAIC sunt invitaţi la concertul de bun-venit susţinut de solistul Mihail, pe esplanada corpului B.

"Studenţii din anul I au la dispoziţie o gamă diversă de activităţi pregătite special pentru ei. Zilnic, Serviciul pentru Studenţi, Orientare în Carieră şi Inserţie Profesională şi Alumni organizează workshop-ul "Start în studenţie", care îşi propune să ofere 'bobocilor' informaţii, tehnici şi ponturi utile pentru un plan inteligent de carieră. La standul 'Servicii pentru studenţi şi absolvenţi', bobocii talentaţi la muzică vor putea susţine o audiţie pentru un loc în corala universităţii. În toate cele trei zile de eveniment, la ora 13.00, studenţii vor avea ocazia să participe la turul ghidat organizat de echipa Iasi.Travel - o plimbare de o oră care îi va purta prin cele mai importante locuri ale Iaşiului studenţesc. De asemenea, luni şi marţi "bobocii" vor putea participa la o vizită ghidată la Centrul de Învăţare al Universităţii. Festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 va avea loc luni, 30 septembrie, la ora 11.00, în Aula Magna Mihai Eminescu", se menţionează într-un comunicat remis de biroul de presă al UAIC.

Cei de la Biblioteca Centrală Universitară au anunţat că şi-au propus să promoveze lectura în rândul studenţilor din anul I prin campania 'Răsfoieşte, ia acasă şi citeşte'. Pe parcursul celor trei zile, la standul BCU Iaşi vor fi oferite cărţi şi reviste donate de către edituri şi personalul bibliotecii, special pentru acest eveniment. De asemenea, vor avea loc vizite ghidate la sediul bibliotecii în fiecare zi de eveniment. În plus, studenţii UAIC vor putea participa la o tombolă la care pot câştiga 120 permise de bibliotecă, valabile pe parcursul unui an universitar, dintre care 20 de permise la Sala Germană de Lectură.

Ligile şi asociaţiile studenţeşti vor fi şi ele prezente alături de "boboci" încă din prima zi de facultate, cu activităţi interactive de promovare a voluntariatului şi a spiritului de iniţiativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel