IBAN. Vrei să afli codul? Nu este nevoie să mergi la bancă!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vrei să afli care este codul tău IBAN? Nimic mai simplu!

Există mai multe posibilități de a-ți afla codul IBAN fără să mergi la vreo sucursală! Unul dintre ele este să ai aplicație pe telefon la banca respectivă sau poți intra pe site-ul băncii. Pentru a afla care este codul IBAN corespunzător numărului tău de cont deschis poți să utilizezi un simulator pe care îl găsești pe site-urile multor bănci.

Dacă alegi ultima variantă, este nevoie să știi ce tip de cont ai - curent, de economii, depozit sau TVA, iar apoi îți va fi generat codul IBAN.

Ce este codul IBAN

Fiecare cont curent are un număr unic de identificare, format din 24 de caractere. Acesta este denumit cod IBAN (Internațional Bank Account Number), el fiind recunoscut la nivel internațional.

Codul IBAN a introdus pentru a facilita efectuarea plăților interbancare. El permite identificarea beneficiarului plății, chiar dacă plătitorul nu specifică niciun alt detaliu cu privire la contul unde trebuie să ajungă banii.

Primele două caractere ale codului IBAN reprezintă indicativul țării. Pentru România, codul IBAN începe întotdeauna cu RO. Urmează două cifre generate după un algoritm special și indicativul băncii la care este deschis contul (4 caractere) și o serie de alte 16 cifre și litere generate de un algoritm special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel