ÎCCJ a confirmat condamnarea deputatului Mihai Lasca, ex-AUR, care a bătut un șofer în trafic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Mihai Lasca
Foto: Facebook Mihai Lasca
Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat, joi, condamnarea deputatului Mihai Lasca, ales pe listele AUR, care a blocat și bătut în trafic un șofer.

Joi, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat condamnarea lui Mihai Lasca, deputat ales pe listele AUR. Politicianul a primit doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a blocat și bătut în trafic un șofer. 

ICCJ a respins recursul în casație formulat de Mihai Lasca împotriva deciziei penale date de Curtea de Apel Oradea în cazul incidentului care a avut loc în vara anului 2019. 

"Respinge, ca inadmisibil, recursul în casaţie formulat de inculpatul Lasca Mihai Ioan împotriva deciziei penale nr.352/A din data de 02 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Oradea, Secţia Penală şi pentru cauze cu minori, în dosarul nr. 6755/271/2020. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuielile judiciare către stat. Definitivă", se arată în sentința pronunțată de ÎCCJ.

Inițial, în noiembrie 2020, s-a decis la Judecătoria Oradea ca Mihai Lasca să primească o sentinţă de doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de patru ani, dar şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oradea sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, pe o perioadă de 120 de zile, potrivit ȘtirileProTV. Curtea de Apel Oradea a menținut sentința. 

Bărbatul agresat, partenerul fostei iubite a politicianului, nu s-a constituit parte civilă în proces. Anterior, conform ebihoreanul.ro, Mihai Lasca a făcut parte dintr-o grupare de falsificatori de carduri, iar pe numele lui a existat şi un ordin de restricţie cerut de fosta parteneră.

Lasca a fost exclus din AUR 

Mihai Lasca a fost exclus din AUR în luna februarie, odată cu Diana Șoșoacă. În timpul protestelor din pandemie, acesta a îndemnat constant la nerespectarea legii.

"Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului", transmitea partidul printr-un comunicat de presă.

Diana Şoşoacă şi Mihai Lasca au fost excluşi din partid pentru "comportament care a adus atingere intereselor partidului". (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel