ICR: Documentarul "România neîmblânzită" - proiectat la Festivalul Culturii şi Călătoriilor din Bialystok (Polonia)
Autor: DCNews Team pe 28 oct 2019 / 11:09 | Film

Documentarul "România neîmblânzită", în regia lui Tom Barton-Humphreys, narat de actorii Victor Rebengiuc şi Mark Strong, va fi proiectat luni, ora 17,00, la Cinematograful Forum, în cadrul Festivalului Culturii şi Călătoriilor "Ciekawi Swiata" ("Curioşi de lume") de la Bialystok.

Potrivit unui comunicat al ICR, transmis luni Agerpres, evenimentul, la care va participa Consulul Onorific al României la Bialystok, Ewa Moroz-Ustymowicz, este organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varşovia, pentru prima oară partener al acestei manifestări considerate o adevărată sărbătoare a pasionaţilor de călătorii.

Documentarul "România neîmblânzită" spune povestea unei călătorii care începe pe crestele împădurite ale Carpaţilor, unde urşii, lupii şi râşii sălăşluiesc liberi, şi ajunge în apele agitate de vânt ale Deltei Dunării, locul din care pelicanii îşi iau zborul şi unde şerpii de apă înoată în adâncuri. "În inima Europei există o viaţă naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăţi. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supravieţuire. Iar România neîmblânzită dezvăluie toate aceste poveşti incredibile", precizează ICR.

Filmările au durat 12 luni, din dorinţa de a reda toate cele patru anotimpuri, pe parcursul acestora fiind străbătuţi în total peste 80.000 de kilometri. Echipa de filmare a ajuns în peste 18 locuri din România, printre care Parcul Naţional Piatra Craiului, Munţii Făgăraş, Parcul Naţional Cozia, Delta Dunării, Histria, Parcul Natural Vânători-Neamţ, Peştera Urşilor, Munţii Apuseni, Viscri, Râul Mureş, Dunărea, Porţile de Fier şi Parcul Naţional Cheile Beusniţa. Drepturile de difuzare sunt asigurate de Auchan România, producător al filmului şi partener al ICR Varşovia în acest proiect.

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Culturii şi Călătoriilor "Ciekawi Swiata", eveniment care se bucură de un public curios şi activ (peste 4.000 de persoane anual), se desfăşoară în perioada 24-28 octombrie, în organizarea Centrului pentru Cultură din Bialystok. Programul ediţiei 2019 cuprinde prezentări de călătorii pentru adulţi şi copii, întâlniri de autor, întâlniri cu bloggeri, fotografi, autori de cărţi, filme, o expoziţie şi un concert.

Şi în acest an, ICR Varşovia a promovat în mod susţinut cinematografia românească în Polonia şi Estonia, printr-o caravană a filmelor care a debutat la Cracovia, în luna mai, în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Culturii Române, a continuat la Bialystok (1-4 octombrie), Torun (11-13 octombrie), Lodz, (17-20 octombrie), urmând Poznan (26-30 octombrie), Varşovia (29 noiembrie - 1 decembrie), precum şi în Estonia, la Jogeva, Tartu, Rakvere şi Tallinn, pe parcursul lunilor noiembrie şi decembrie. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu)

Te-ar putea interesa și ....
Film Vezi toate articolele
Crossuri parteneri