Urmărește emisiunea live
Ideea lui Dăianu, CF: Taxă pentru companiile favorizate de pandemie. ”Sunt companii care vor muri, nu au nicio șansă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay
Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, a vorbit despre efectul devastator al pandemiei și face un apel pentru ca solidaritatea să nu fie doar o simplă retorică. El a venit cu ideea unei taxe care să fie aplicată companiilor favorizate de pandemie. 

Active din firme sunt puse la vânzare, mai ales din domeniul HoReCa. Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, nu are vești bune pentru economia românească. 

”Sunt companii care vor muri, nu au nicio șansă”

Vezi și: De ce nu au crescut pensiile și salariile în 2021. Dăianu, CF: Va face să EXPLODEZE

La Antena 3, pus în fața anunțurilor de vânzare, președintele Consiliului Fiscal a spus că ”sunt companii care vor muri, o spun cu compasiune, nu au nicio șansă, vor muri, sunt companii care sunt cu apa, să spunem, la nas, la ochi și de abia reușesc să supraviețuiască. Sunt companii care, fără ajutorul guvernamental, nu numai în România, s-ar fi prăpădit. Sunt companii care ar putea să reziste dacă băncile ar fi mai prietenoase, bănci care înțeleg că trebuie să-și păstreze clientela și, pe de altă parte, se tem de credite neperformante. Va fi marea bătălie a anului 2021 pentru sectorul bancar. Ceea ce este, nu numai temă de meditație, ci va fi ca un fir roșu pentru anii de vin, sunt industrii întregi care nu-și mai revin, care vor apune și sunt și industrii noi.”

”Toți vor ca statul să-i salveze”

Vezi și: 2021 e doar începutul corecției. Daniel Dăianu, Consiliul Fiscal, anunță ce urmează în 2022-2024: Nu e blestem, l-am creat din miopia noastră

Daniel Dăianu a subliniat că, totodată, sunt și companii mari câștigători ai pandemiei, și, spune el, ar fi făcut o taxă pentru companiile favorizate de pandemie pentru a ajuta companiile defavorizate: ”Toată lumea cere de la stat, toți vor statul să-i salveze, ar trebui ca spiritul de solidaritate să nu fie o simplă retorică”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel