Ignorat de autoritățile locale, un român în scaun cu rotile și-a făcut singur o rampă de acces
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: VremeaNoua
Sursă foto: VremeaNoua
După ce a fost ignorat de autoritățile locale, un vasluian în scaun cu rotile și-a construit singur o rampă de acces.

Problema lipsei rampelor de acces sau a modului greșit în care sunt construite nu este chiar una nouă în municipiul Vaslui. Ea a mai fost adusă în atenția autorităților și în trecut, motiv pentru care, pe ici, pe colo, s-a mai rezolvat câte ceva. Spre exemplu, un vasluian care este țintuit într-un cărucior cu rotile, a sesizat Primăria, precizând că se confruntă cu o problemă similară. Pentru că a fost ignorat, bărbatul a pus mâna pe unelte și a făcut, de unul singur, o astfel de rampă.

Pentru că firma care s-a ocupat cu modernizarea trotuarelor din municipiul Vaslui nu a executat rampe de urcare peste tot unde este nevoie, un bărbat și-a cumpărat materialele necesare și s-a pus pe treabă! A executat în “regie proprie” o rampă de urcare pentru persoanele țintuite în scaunul cu rotile. Se vede clar cum lucrarea este realizată de către o persoană care nu a dat prea multă importantă unor aspecte tehnice și estetice, însă utilitatea ei nu poate fi pusă în discuție. Vasluianul turnat stratul de ciment, l-a nivelat nu tocmai cu migală, apoi a așezat o sticlă cu apă lângă lucrare, pe post de bariera, astfel încât bicicliștii sau pietonii să realizeze că este proaspăt turnat. Potrivit legislației în vigoare, intervențiile neautorizate la drumul public constituie cel puțin contravenție. În orice caz, gestul omului este lăudabil cel puțin pentru civismul de care a dat dovadă, precizează VremeaNoua.

Lovitură pentru bucureștenii cu dizabilități. Nicușor Dan a anunțat că a redus la JUMĂTATE stimulentul

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că persoanele adulte cu dizabilităţi vor primi în acest an un stimulent lunar de 250 de lei, reprezentând jumătate din suma acordată anterior.

Această decizie ar fi fost luată deoarece cuantumul iniţial nu poate fi susţinut prin posibilităţile financiare ale municipalităţii.

Precizările au fost făcute după ce în debutul şedinţei Consiliului General în care s-a dezbătut bugetul Capitalei a luat cuvântul Gabriela Şerbănescu, reprezentantă a persoanelor adulte cu handicap, care a dorit să ştie dacă stimulentele respective vor fi acordate în continuare, scrie Agerpres.

"Aceasta este posibilitatea financiară a Municipiului Bucureşti"



"În aceste 4 - 5 luni (ianuarie - aprilie 2021 - n.r.), dată fiind situaţia financiară a Primăriei Capitalei, aţi primit jumătate din banii pe care vechiul legislativ al Bucureştiului i-a asumat. Prin bugetul din acest an, o să primiţi în continuare aceşti 250 de lei pe lună. Aceasta este posibilitatea financiară a Municipiului Bucureşti în acest moment, în opinia mea, şi, cred eu, în opinia majorităţii. (...) În proiectul de buget sunt prevăzute stimulente pentru copii cu handicap la nivelul la care erau, iar pentru adulţi cu handicap la nivel de jumătate: 250 de lei în loc de 500 de lei", a explicat edilul general.

Consilierii municipali PSD au atras atenţia asupra faptului că hotărârea CGMB în vigoare prevede acordarea unui stimulent de 500 de lei pentru persoanele adulte cu dizabilităţi (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel