Imaginea zilei vine din Cluj, accident inedit! Basculantă răsturnată peste un balcon
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ISU Cluj
Foto: ISU Cluj
Accident neobișnuit pe o stradă din localitatea Florești, județul Cluj. O autobasculantă s-a răsturnat peste balconul unui bloc de locuințe. Pompierii au intervenit imediat. 

Imaginile zilei vin astăzi din județul Cluj. Locatarii unui bloc din Florești au sunat la 112 după ce au văzut ce s-a întâmplat la parterul imobilului. 

”O autospecială de pompieri a fost a fost alertată în această dimineață, în jurul orei 10.20, în urma răsturnării unei autobasculante încărcată cu nisip peste balconul unui apartament situat la parterul unui bloc de locuințe, de pe strada Teilor din localitatea Florești, județul Cluj”, a anunțat ISU Cluj. 

Blocul, evaluat de specialiști

Prin centrul Operațional al unității s-a solicitat dislocarea la fața locului a echipelor furnizorilor de utilități, gaz și electricitate, precum și a inspectorilor de stat în construcții pentru evaluarea siguranței construcției, având în vedere că pe balconul afectat se vedeau mai multe crăpături proeminente.

Pompierii sosiți la fața locului au constatat faptul că doar o parte din cele cca. 30 de tone de nisip din bena camionului s-au răsturnat peste balconul de la parter, fără a surprinde sau vătăma nici o persoană, iar persoanele care se aflau acasă, din apartamentul peste a cărui balcon se răsturnase autobasculanta, și din cel superior, s-au auto-evacuat și nu necesitau consult medical. 

Utilitățile au fost oprite

Preventiv, au fost oprite furnizarea de energie electrică și gaz pentru prevenirea incendiilor în cazul unor posibile avarii la instalațiile imobilului respectiv.

Se întâmplă în Cluj. CITEȘTE ȘI: UMF “Iuliu Hațieganu” va da startul maratonului vaccinării  la Cluj-Napoca

Ce au găsit inspectorii de stat în construcții

Inspectorii de stat în construcții au evaluat situația la fața locului și au concluzionat faptul că structura de rezistență a imobilului nu a fost afectată, fisurile vizibile fiind înregistrate la lucrări de zidărie amenajate ulterior finalizării construcției blocului de locuințe, de către proprietarul apartamentului de la parter.

Polițiștii au deschis o anchetă în urma acestui accident și continuă cercetările. Pagubele produse de răsturnarea autobasculantei sunt însemnate. 

VEZI ȘI: Un mort şi doi răniţi într-un grav accident pe DN7. Al treilea accident cu victime în doar o lună

2. -imagine fara descriere- (whatsapp-image-2021-05-13-at-12-10-02_57430500.jpg)

2. -imagine fara descriere- (whatsapp-image-2021-05-13-at-12-10-03_25392400.jpg)

Foto: ISU Cluj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel