Imagini apocaliptice. Cum s-a simțit cutremurul de 6,8 grade din Turcia - video
Autor: Andrei Itu pe 24 ian, 21:30 | Internațional

Un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în Turcia.

UPDATE

Cel puţin patru persoane au murit în urma cutremurului produs în estul Turciei, a declarat ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, citat de cotidianul Hurriyet. Conform ministrului de Interne, o persoană a murit în localitatea Doğanyol, iar trei în Malatya.

Știrea inițială

 

Pământul s-a zguduit în districtul Sivrice, în provincia Elazig, în jurul orelor locale 20:55 (17:55 GMT), precizează agenţia guvernamentală pentru situaţii de urgenţă. Ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu, a declarat că districtul Sivrice 'a fost foarte grav lovit' şi că 'echipe de salvare sunt pe drum'.

Potrivit lui Soylu, mai multe clădiri s-au prăbuşit în regiune şi deocamdată există informaţii cu privire la patru persoane decedate, două la Elazig şi alte două în provincia vecină Malatya. 'Sperăm că nu vor exista alte victime', a spus el. Seismul a fost resimţit în mai multe regiuni din estul Turciei, printre care Tunceli, potrivit postului de televiziune NTV.  Institutul american USGS a estimat magnitudinea la 6,7 grade. 

Iată imaginile:

 

Turcia, situată pe mai multe linii de falii, este frecvent lovită de seisme. În 1999, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a lovit estul Turciei şi s-a soldat cu peste 17.000 de morţi, dintre care mai mult de o mie la Istanbul. În septembrie, un seism cu magnitudinea de 5,7 a lovit capitala economică a ţării. Experţii estimează că un seism major ar putea lovi în orice moment Istanbulul, oraş cu peste 15 milioane de locuitori, unde clădirile respectă arareori normele antiseismice, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri