Imagini cu inundațiile apocaliptice din China. Cel puțin 140 de morți. Orașul Wuhan, amenințat de viituri
Autor: Alexandru Ichim pe 13 iul, 18:47 | Internațional

Foto: captură video Twitter

Inundații de proporții au fost înregistrate în China, iar cel puțin 140 de persoane și-au pierdut viața. Și metropola Wuhan este amenințată de viiturile puternice. 

Inundaţiile înregistrate în centrul şi estul Chinei s-au soldat deja cu cel puţin 140 de morţi şi dispăruţi şi ameninţă acum celebra metropolă Wuhan, unde noul coronavirus a fost detectat pentru prima oară în luna decembrie, informează AFP, scrie Agerpres. Oraşul cu 11 milioane de locuitori face parte din lista în creştere a oraşelor care urmăresc cu îngrijorare creşterea apelor fluviului Yangtze - cel mai lung din China.

Fluviul a atins cea mai înaltă cotă din istorie 

Fluviul şerpuieşte prin ţară pe mai mult de 6.000 de kilometri şi se află astăzi la un nivel îngrijorător: a atins a treia cea mai mai înaltă cotă din istorie la Wuhan (centru), potrivit unui cotidian local.Inundaţiile sunt frecvente în China în perioada verii. Ele afectează în special bazinul fluviului Yangtze, care traversează multe regiuni.Ploile recurente înregistrate începând din iunie au inundat suprafeţe vaste din jumătatea de sud a ţării. Guvernul a recenzat până în prezent 141 de persoane decedate şi dispărute, 28.000 de case avariate şi circa 38 de milioane de persoane afectate în diferite grade de intemperii.

Creșteri îngrijorătoare a nivelului apelor 

Intensificarea precipitaţiilor începând de săptămâna trecută a provocat însă o creştere bruscă şi îngrijorătoare a nivelului apelor.În total, 33 de râuri au atins niveluri record şi au fost emise alerte pentru zonele din jurul a 433 de cursuri de apă, a anunţat luni Ministerul Apelor.Înregistrările difuzate de mass-media în acest weekend au arătat scene impresionante, cu numeroase sate şi oraşe inundate, cu case cu un singur etaj scufundate până la nivelul acoperişului şi cu echipe de salvare care evacuează bărbaţi, femei şi copii în bărci gonflabile. 

China reports 141 dead or missing in flooding since June. https://t.co/GAYu15JlxL pic.twitter.com/EfKqNPwDW3

— ABC News (@ABC) July 13, 2020

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri