Imagini de iarnă, la Horezu, în mijlocul verii
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Localitatea Horezu, din județul Vâlcea, a fost acoperită de un strat consistent de grindină.

Localitatea Horezu, din județul Vâlcea, a fost acoperită de un strat consistent de grindină, vineri, 11 iunie, după o furtună care a durat 20 de minute.

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au fost chemați în Horezu pentru că stratul de grindină depășește dimensiunea unei palme.

De asemenea, din cauza ploii puternice, o autoutilitară a rămas blocată în albia pârâului Samnic, dar șoferul a reușit să se autoevacueze

Pompierii au intervenit și în satul Popești, comuna Golești, unde o locuință a fost inundată.  

Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme, a spus, la Digi 24, că iunie este luna cu cel mai mare risc de apariție a furtunilor cu grindină.

În aceste zile, meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme instabilă, inclusiv de furtuni și căderi de grindină, pentru aproape toată țara.

„Ce e particular în acest caz este faptul că s-a format un strat. Asta înseamnă că a fost o furtună foarte puternică, cu o cantitate mare de grindină și care a căzut într-un timp relativ scurt, astfel încât să avem un strat care se acumulează. Furtunile acestea sunt relativ rare, față de o furtună cu grindină de dimensiuni relativ mici și din acest motiv sunt relativ puțin studiate”, a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel