Imagini dureroase, surprinse la UPU Brașov: Oameni ca mine, care așteaptă din clipă în clipă să plece din lumea asta. VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook DSU
Sursă foto: Facebook DSU
Departamentul pentru Situații de Urgență a a publicat un videoclip în care arată situația din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) din Brașov.

Imaginile au fost filmate vineri, 9 aprilie. În ele apar mai mulți pacienți infectați cu Sars-Cov-2 în stare gravă, conectați la aparate.

“Din păcate, aceasta nu este o situație singulară, ci este realitatea în care se află toate UPU-urile din țară.”, au scris reprezentanții DSU pe Facebook.

“Oameni ca mine, care așteaptă din clipă în clipă poate să plece din lumea asta. E o situație ca de război. O boală foarte gravă.”, a spus unul dintre pacienții care apar în acest videoclip.

Există două lumi. Există lumea din interiorul spitalelor, din interiorul secțiilor de terapie intensivă și a Unităților de Primiri Urgențe și există lumea de la 200-300-400 de metri de spitale, unde lumea și viața se desfășoară în mod normal. Din data de 25 februarie, acest spital, dedicat pacienților cu Covid, este în fiecare zi plin, adică 28 de pacienți din 28 de paturi. În ultima lună și jumătate, toți pacienții au așteptat și nu au putut fi admiși din prima în unitatea de terapie intensivă Covid din cauza faptului că era ocupat 100%. De multe ori, diferența între a fi într-un pat de terapie intensivă sau în a dormi în patul tău, acasă, poate fi făcută de un gest simplu, probabil doar de o mască”, a declarat dr. Romeo F. Boancă, medic primar medicină de urgență.

Medicii brașoveni le cer oamenilor să poarte măști de protecție și să respecte distanțarea socială pentru a ajuta la combaterea pandemiei de COVID-19. În cazul infectării, oamenii sunt rugați să apeleze imediat la spital pentru că odată cu agravarea bolii, șansele de supraviețuire scad considerabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel