Imagini greu de surprins de turiști. Caprele negre din Parcul Natural Bucegi
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
O serie de imagini spectaculoase cu caprele negre din Parcul Natural Bucegi au fost publicate de Romsilva. 

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, a publicat pe pagina oficială de Facebook o serie de fotografii cu caprele negre din Parcul Natural Bucegi.

”Animalele sălbatice au fost surprinse într-o serie de fotografii superbe realizate de colegul nostru Vali Bălan în timpul acțiunilor de monitorizare a faunei din parc”, au precizat reprezentanții instituției. 

Caprele negre sunt perfect adaptate zonei montane

Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni.

Cum trăiesc caprele negre

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Romsilva, Administrația Parcului Natural Bucegi este situat în centrul țării și este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, având o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

credit: Vali Balan, Parcul Natural Bucegi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel