IMAGINI. Nu mai sunt locuri la ATI COVID în Buzău. Pacienții așteaptă pentru un pat
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Secția pentru bolnavii de COVID în stare gravă din Buzău este ocupată la capacitate maximă, alți pacienți așteptând timp îndelungat eliberarea unui pat. 

Numărul mare de infectări din ultima perioadă a împins la limită capacitatea secției de ATI COVID, pacienții în stare gravă așteptând timp îndelungat un pat liber. În cadrul Spitalului Județean sunt ocupate cele 68 de paturi de pe secția Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, dar și cele 14 de la Anestezie Terapie Intensivă. În cadrul UPU au fost instalate mai multe locuri, unde bolnavii în stare gravă să aștepte eliberarea unui pat de la ATI. 

Șoferii și asistenții ambulanțelor așteaptă ore întregi eliberarea unui loc la Terapie Intensivă. Personalul medical al Spitalului Județean se declară epuizat, de aceea aceștia, împreună cu conducerea fac un apel către buzoieni, pentru a fi responsabili. 

Directorul spitalului a declarat pentru Știri de Buzău că soluția ar putea fi o nouă unitate spitalicească, unde să fie tratați exclusiv pacienții cu coronavirus. Spitalul din orașul Nehoiu ar putea deveni un astfel de spital. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel