Imagini senzaționale cu podul peste Dunăre. S-a montat prima piesă de către constructorul japonez / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Imagini senzaționale cu podul peste Dunăre. S-a montat prima piesă de către constructorul japonez / Sursă foto: Captură Youtube
Imagini senzaționale cu podul peste Dunăre. S-a montat prima piesă de către constructorul japonez / Sursă foto: Captură Youtube
Constructorul japonez IFI Infrastructure a montat prima piesă la podul peste Dunăre ce va face legătura între Tulcea și Brăila.

Pilonii de pe malurile Dunării sunt finalizați, iar constructorii au început demararea lucrărilor de realizare a structurii ce va lega Dobrogea de restul țării. În data de 31 martie, constructorul japonez IFI Infrastructure a montat prima piesă din structura ce va face legătura între județele Tulcea și Brăila. Operațiunea a fost efectuată cu ajutorul unei macarale și a muncitorilor aflați pe piloni.

Proiectul face parte din reţeaua transeuropeană de transport şi va îmbunătăţi legăturile între nordul României, oraşul Tulcea, Delta Dunării şi portul Constanţa din sudul ţării. În prezent, legătura dintre cele două zone nu se poate face decât pe la podul Giurgeni - Vadu Oii (88 kilometri sud de Brăila) sau cu feribotul de la Brăila şi Galaţi. În mod frecvent, traversarea Dunării cu feribotul este oprită în timpul iernii şi primăverii din cauza gheţii, a ceţii sau a furtunilor.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel