Imagini spectaculoase cu urșii din pădurile Parcului Național Piatra Craiului. "Pregătiți pentru somnul de iarnă?"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Romsilva a publicat imagini fabuloase cu urșii din Parcul Național Piatra Craiului care se pregătesc pentru hibernare.

"Pregătiți pentru somnul de iarnă? Așa am zice, dacă privim imaginile cu acești urși ”grăsuni” din pădurile Parcului Național Piatra Craiului. Filmările au fost realizate de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva.

Curiozități despre urși

* Urșii acumulează vara și mai ales toamna mai multă grăsime necesară somnului de iarnă, atunci când se retrag într-un bârlog, iar metabolismul acestora este redus, ajutându-i să supraviețuiască iarna, când hrana este limitată.

* Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate. Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat.

* Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului. Urșii trăiesc în România în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa Parcul Național Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată. Parcul Național Piatra Craiului unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri , din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate. În Parcul Național Piatra Craiului se află numeroase comunități locale, precum orașul Zărnești și comunele Bran, Moeciu, Fundata, Dâmbovicioara și Rucăr, unele dintre cele mai atractive destinații turistice. Pe raza parcului există 11 trasee de cicloturism și alte 42 de trasee turistice marcate.", se arată într-un mesaj postat de Romsilva pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel