Imagini spectaculoase din dronă. A început deszăpezirea pe Transfăgărășan. Zăpadă de peste 6 metri grosime, pe alocuri
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: DRDP Brașov
Foto: DRDP Brașov
DRDP Brașov a publicat un videoclip spectaculos care surprinde starea actuală a Drumului Național 7C, Transfăgărășan, și startul acțiunilor de deszăpezire. 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a început deszăpezirea unuia dintre cele mai spectaculoase drumuri din România. Vorbim despre DN 7C, Transfăgărășan. 

Operațiunea va dura câteva săptămâni, precizează sursa citată, din cauza stratului gros de zăpadă din anumite locuri. 

”A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN7C - Transfăgărășan. Deocamdată suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni bune având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime”, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov într-o postare pe pagina oficială de Facebook. 

Circulație închisă pe Transfăgărășan și Transalpina

Conform Normativului AND 615-2020 privind circulația rutieră pe drumurile montane DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), circulația rutieră a fost închisă începând de marți, 20.10.2020, pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menționate anterior, după cum urmează:

- DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800   (Cabana Bâlea Cascada );

- DN 67C - între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

Precizăm că măsura închiderii circulației rutiere pe aceste secotare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone.

Când s-ar putea relua circulația 

Anul trecut, circulația pe Transfăgărășan a fost reluată de pe data de 1 iulie, conform unui anunț al Centrului Infotrafic.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

CITEȘTE ȘI: Turiști blocați pe munte, în zăpadă. Salvamont Bușteni, intervenții la limită: Sunt uzi și epuizați și nu au haine de schimb

VEZI AICI IMAGINILE DE PE TRANSFĂGĂRĂȘAN: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel