Îmbrânceli în Consiliul Municipal Chișinău. Andrei Năstase, unul din protagoniști / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Îmbrânceli în Consiliul Municipal Chișinău. Andrei Năstase, unul din protagoniști   /  Sursă foto: Captură YouTube
Îmbrânceli în Consiliul Municipal Chișinău. Andrei Năstase, unul din protagoniști / Sursă foto: Captură YouTube
Andrei Năstase, consilier al Platformei DA, a fost protagonistul unui incident în Consiliul Municipal Chișinău.

Îmbrânceli între doi consilieri municipali la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău. Este vorba despre Andrei Năstase, consilier Platforma DA, și Serghei Burgudji, de la PP „Șor”. Incidentul a avut loc în timp ce deputatul Alexandru Slusari vorbea la tribuna CMC, despre extinderea municipiului Chișinău la cea de-a 19-a suburbie, satul Floreni, care în prezent se află în componența raionului Anenii Noi.

Consilierii de la „Șor” au vrut să-l întrerupă pe Slusari, iar Năstase le-a spus că o să vorbească atunci când o să termine deputatul de vorbit, lucru care i-a înfuriat pe cei de la „Șor”, iar Serghei Burgudji l-a îmbrâncit pe Năstase.

Locuitorii satului Floreni au declarat că există doar minusuri în aceea că fac parte din Anenii Noi. „Tot ce este legat de învățământ, medicină și multe probleme sociale clarificăm cotra-plată în Chișinău. Drumul este mult mai mare la Anenii Noi. 70% din copiii noștri învață în Chișinău, copii de vârste preșcolară merg la grădinițe în Chișinău”, a spus o locuitoare.

Slusari a spus că fracțiunea a înregistrat un proiect de lege pe date de 9 iunie 2021, care prevede modificarea legii privind organizarea administrativ-teritorială și excluderea satului Floreni din componența Anenii Noi, potrivit Deschide.md.

Pumni, picioare și îmbrânceli în Consiliul Municipal Chișinău

Consilierii municipali din Chișinău din partea PSRM și PAS s-au luat la pumni chiar în timpul ședinței CMC. Altercațiile au avut loc în timpul votării a unui proiect de pe ordinea de zi.

De menționat că astăzi, consilierii PAS au acuzat PSRM și Platforma DA de formarea a unei majorități care votează pentru construcțiile ilegale ce distrug orașul. Mai exact, PAS este împotriva votării proiectelor de decizie privind aprobarea PUZ-ului (Planul Urbanistic Zonal) din sectorul Botanica (perimetrul str. Burebista – Sarmisegetusa – Grădina Botanică).

„PUZ-ul din sectorul Botanica presupune construcția unui ghettou din blocuri locative imense, cu 2000 de apartamente. Acesta va crea probleme grave pentru locuitorii din zonă, din cauza lipsei infrastructurii sociale, a drumurilor și a transportului. Familiile care vor locui în acest complex locativ imens, se vor confrunta cu lipsa instituțiilor de învățământ, deoarece în apropiere nu există grădinițe și școli cu predare în limba română. Din motiv că nu există grădinițe și școli, părinții vor fi nevoiți să ducă copiii la instituții de învățământ din alte sectoare. Lipsa transportului va crește fluxul de călători în singurul transport public de capacitate mare (la moment autobuzul 23), iar deținătorii de automobile vor sta în ambuteiaje infinite pe străzile deja supraîncărcate”, menționau reprezentanții PAS (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel