Urmărește emisiunea live
Important pentru şoferi. Amendă dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Mii de şoferi trec în weekenduri prin punctul de taxare de la Feteşti. Şi, pentru a nu pierde timp în trafic aşteptând să plătească cash taxa, mulţi trec fără a plăti, profitând de faptul că taxa poate fi plătită retroactiv. Atenţie, însă! Dacă uitaţi de taxă, amenda este mare!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instalat camere de luat vederi în mai multe puncte ale Autostrăzii Soarelui. Astfel că orice șofer contravenient poate fi depistat cu ușurință.

Indiferent de sensul pe care circulă pe Autostrada Soarelui A2 (București-Constanța sau Constanța-București), șoferii trebuie să știe că neplata taxei le aduce o amendă cuprinsă între 130 și 1820 de lei, în funcția de categoria vehiculului pe care îl conduc. Conducătorii auto vor achita doar jumătate din valoarea amenzii dacă o plătesc în termen de maximum 15 zile de la data primirii Procesului verbal de constatare, scrie promotor.ro

Amenzile, variabile în funcţie de maşină 

Astfel, pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 9 locuri pe scaune sau cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, amenda este între 130 de Lei şi 260 de Lei. Pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu 9 până la 23 de locuri pe scaune sau cu masa totală maximă autorizată de 3,5-12 tone, între 470 de Lei şi 940 de Lei.

Pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune sau cu masă totală maximă autorizată mai mare de 12 tone şi cu maximum 3 axe – între 640 de Lei şi 1.280 de Lei, iar pentru vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12 tone şi cu minimum 4 axe – între 910 Lei şi 1.820 de Lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel