Impozitare pensii speciale cu 99 la sută. Soluţia propusă de UDMR
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, propune impozitarea pensiilor speciale cu 99 la sută în anumite condiţii. 

Liderul UDMR spune că impozitarea de 99 la sută ar trebui aplicată valorii pensiilor speciale care depăşeşte salariul preşedintelui României şi afirmă că soluţia este una constituţională. 

„Haideți să impozităm pensiile speciale cu 99% acea valoare care depășește indemnizația președintelui României. Tot ce este un venit din pensii peste această sumă se impozitează cu 99%. Atunci nu se mai pune problema de constituționalitate. Parlamentarii nu ajung, militarii nu ajung la această sumă. Mie îmi plac abordările nuanțate, nu îmi plac abordările populiste. Am spus în coaliție să abordăm corect problematica și să facem un lucru just. Mie nu îmi plac abordările populiste de dragul de a fi mai frumos decât colegul din politică”, a declarat Kelemen Hunor marți seară, la B1TV.

Pensiile cresc în 2022

„Programul de guvernare este pe patru ani și prevede ca pensiile să crească potrivit legii. Cum va fi repartizată creșterea pensiilor depinde de bugetul fiecărui an. Anul trecut s-au majorat în septembrie, în 2021 sunt mai mari decât în 2020. Acolo am fost cu toții de acord. Următoarea creștere să fie începând din 2022, 1 ianuarie”, a mai afirmat vicepremierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel