Impozitare pensii speciale. Florin Roman: Evident că se va ajunge la CCR
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, a anunţat că legea pentru impozitarea pensiilor speciale va ajunge cu siguranţă pe masa CCR. 

"Faptul că se va ajunge la Curte cu această lege este evident. Noi, cei de la PNL, facem apel de pe acum la judecătorii Curţii Constituţionale, dintre care cinci au cumul de pensie - salariu şi sunt şi beneficiari de pensii speciale - să îşi amintească că sunt judecători constituţionali ai României şi reprezintă poporul român, nu propriile buzunare şi propriile interese personale", a spus Roman într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului, conform Agerpres. 

Legea, făcută conform CCR



"A fost un proiect al PNL, în care noi propuneam abrogarea pensiilor speciale, iar Curtea Constituţională a venit şi ne-a spus că ele nu pot fi abrogate, pot fi impozitate. Tot CCR ne-a spus că ori impozităm pentru toţi, ori pentru niciunul. Ăsta este motivul pentru care am renunţat la propunerea noastră iniţială de a face diferenţiere între pensiile militare şi pensiile speciale. Practic, nu mai există discriminare, această impozitare se aplică pentru absolut toate categoriile de pensii speciale, iar o altă solicitare a Curţii a fost să nu ne atingem de contributivitate. O pensie specială este formată din două elemente, o parte contributivă şi o parte variabilă, care este acel bonus din partea statului. Propunerea de impozitare de 85% se referă doar la partea de bonus din partea statului, nimeni nu se atinge de partea contributivă", a menţionat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel