Imunologul Radu Ciornei, despre numărul REAL de cazuri de COVID-19: Am un indicator MARE după care mă ghidez
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Medicul Radu Ciornei contrazice Grupul de Comunicare Strategică. Câte persoane au fost infectate deja cu SARS-CoV-2.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat în data de 19 ianuarie 2021 un total de 697.898 de cazuri de COVID-19 în România, de la începutul pandemiei. În acest context, imunologul Radu Ciornei crede că numărul real este de 5 milioane de oameni care au fost infectați cu SARS-COV-2, adică peste 26% din populație. 

"Din ceea ce observ în jurul meu, lumea vede că are simptome, stă acasă și nu se mai testează. Sunt foarte mulți care procedează astfel. Eu cred că până în momentul de față, cel puțin 5 milioane de români au avut boala.

Eu am un indicator mare după care mă ghidez, care nu poate fi ascuns: numărul de oameni de la ATI. Numărul persoanelor aflați într-o stare gravă de sănătate nu a scăzut prea mult, în ultimele săptămâni. A ajuns la puțin peste 1.000, vorbim despre o scădere de aproximativ 10%. România este o țară care testează puțin și costă foarte mult să faci asta, niște sute de lei. Iar statul nu a descurajat, dar nici nu prea a încurajat testarea pe o scară foarte largă", a declarat Radu Ciornei pentru B1.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel